info@momvastgoedoplossingen.nl

Recycling

Met betrekking tot afvalverwerking heeft Mom Vastgoedoplossingen een duidelijke visie. Wanneer een pand wordt ontruimd worden er meerdere containers geplaatst die het mogelijk maken om het afval gescheiden af te voeren. Materiaal dat niet te scheiden is in de containers die geplaatst zijn, onder andere papier, karton en witgoed, transporteert het bedrijf naar het magazijn om het daar gescheiden af te voeren. Maar niet alles zien wij als afval. Zo wordt veel materiaal ingezet om te hergebruiken. Denk hierbij aan metaal, hout en dozen. Van metaal kunnen diverse constructies en stellingen gemaakt worden en hout – zelfs afvalhout – is bruikbaar. Denk hierbij aan hout dat gebruikt wordt als tijdelijke bouwvloer of bij het tijdelijk dicht zetten van een open winkelpui, het aftimmeren van winkels en magazijnen.

Mom Vastgoedoplossingen komt vaak materiaal tegen dat geen afval is. Wij vinden het dan ook zonde om dit weg te gooien. Mom Vastgoedoplossingen zet dit materiaal apart voor hergebruik of verkoopt het. Materiaal wordt regelmatig via Marktplaats verkocht, zodat onder andere doe-het-zelvers hier weer mee verder kunnen. Zo krijgt het product een tweede, derde of misschien wel vierde leven. Een andere mogelijkheid is om spullen weg te geven aan stichtingen, die het dan weer voor hun hulpverlening in kunnen zetten.

Pas wanneer Mom Vastgoedoplossingen geen enkele manier kan verzinnen om het materiaal ‘te gebruiken’ wordt het gezien als afval en verdwijnt het in de afvalcontainer. Het personeel scheidt het afval in onder andere hout, ijzer, blikgoed en restafval. Op deze manier wordt op een verantwoorde manier het afval afgevoerd.

Mom Vastgoedoplossingen is continu bezig met het ontdekken van innovatieve manieren om dingen te recyclen of de afvalstroom af te laten nemen. Zo hebben we de stap gemaakt naar 95% van hergebruik van materiaal bij het ontmantelen van oude winkels bij een van onze opdrachtgevers. Deze materialen worden in nieuwe winkels gebruikt. Zo reduceren we op een maatschappelijke en milieubewuste manier de afvalstroom naar 5%.

Blijf in contact met elkaar

Adres

Kloosterstraat 20
6051JC Maasbracht

Sociale media
© Copyright - Mom Vastgoedoplossingen 2020 Privacybeleid Disclaimer Algemene voorwaarden